· ·

Статті

Вигідні антикризові інвестиції для простих людей— 16.02.2009

«Жити стало краще, жити стало веселіше» - цим простим гаслом з минулого можна охарактеризувати наше кризове сьогодення. Нестабільний курс долара, зростання цін, знецінення національної валюти, нестабільна ситуація в банківській сфері. Суцільна «веселість», одним словом. У цій обстановці багатьох людей мучить одне і те ж питання - як вберегти свої кровно зароблені грошики.

При цьому абсолютна більшість розуміє - самі-то «папірці» вберегти складно. Їх необхідно або обміняти на стійкішу валюту, або «перетворити» на нерухоме майно, або. Способів вистачає. Але, як завжди є багато «але». Можна, звичайно, золото-діаманти скуповувати або квартиру прикупити (благо, ціни вельми приємні!), так ми ж не Рокфеллери! «Бідним» олігархам і іже з ними, звичайно ж, трохи легше буде. А нашому братові, представникові середнього класу, що зароджується, необхідно викручуватися інакше. Якщо є в «кубушці» пара-трійка тисяч доларів, то хай вони там і лежать. А ось гривні, що знецінюються, краще інвестувати в що-небудь корисне.

Отже, варто подумати, що ж такого корисного, надійного і довговічного може придбати українець середнього достатку в умовах кризи. Відкидаючи дорогі варіанти типу нерухомості, звернемо свій погляд на прилавки і вітрини. Ну, з їжею все зрозуміло. Хоч їсти будуть всі і завжди, але економіка тотального «проїдання» сімейного бюджету не зовсім підходить. Те ж саме і з одягом. У костюмах Адама і Єви не будеш ходити, одяг - продукт життєвої необхідності під номером 2, але обновки через якийсь час застаріють, прийдуть в непридатність, і шлях їх закінчується деколи зовсім непрезентабельно.

Автомобіль. Чудове придбання, особливо зараз, коли продавці машин готові віддати свій товар навіть і в не дуже «хороші» руки, лише б забрали. Але дешево узяти машину зараз можна, а ось обслуговування її ударить по кишені вельми істотно, причому не один раз, а систематично. Бензин, техобслуговування, навіть помити машину - і те потрібно віддати не менше 50 гривень.

Побутова техніка. Вже набагато «тепліше»! Але і в цьому варіанті криються підводні камені. А якщо точніше - властивість побутової техніки доволі швидко морально застарівати. Особливо це стосується техніки комп'ютерної. Прогрес, що поробиш. Та і в цілому побутова техніка вимагає додаткового обслуговування, адже вона буває досить вередлива. Переходимо до більш великогабаритних позицій.

Меблі. Хочете - вірте, хочете - ні, але саме меблі в нашій ситуації стають тим оптимальним об'єктом вкладення грошей. Чому? Все просто. Ніяка інфляція не з'їсть шафу або стіл. Меблі вірою і правдою прослужать Вам довгі роки, користуватися нею зможуть навіть Ваші діти, а може і внуки. До того ж, деякі предмети меблів можуть по праву вважається справжніми витворами мистецтва, а витвори мистецтва, як відомо, мають властивість ставати з роками дорогим антикваріатом. Але, останнє твердження, це вже, так би мовити, цілком обгрунтовані мрії. Повернемося ж до реальності. А вона така, що на даний момент меблями в Україні торгує багато хто. І раз ми вже визначилися з меблями, як з об'єктом наших фінансових вкладень, то виникає розумне питання - «де купити?»

Обмовимося відразу, що ми не беремо до уваги «творіння» дрібних, гаражних меблевих фірм і фірмочок. Такі меблі відверто не тягнуть на звання вигідного меблевого вкладення. Отже, меблі ми купуємо в солідній компанії, що добре зарекомендувала себе. Її репутація буде кращою заставою того, що Ви придбаєте дійсно якісну річ, яка прослужить довгі роки. Асортимент пропонованої продукції також буде ширший і різноманітніший, якщо ви маєте справу з іменитим брендом. Це означає, що меблі можна буде підібрати не тільки за стилем, але і за забарвленням, матеріалам, з яких вони, меблі вироблені. А це, повірте дуже важливо.

А доставка і гарантійне обслуговування? Як ви думаєте, чи нададуть Вам на належному рівні ці послуги дрібні, кустарні фабрики? Навряд чи.

Отже спосіб інвестування вибраний однозначно. Краще я вкладу гроші в свій комфорт, щоб завжди мати затишне гніздечко, будинок, куди можна повернутися в будь-які бурі, набратися теплоти, зарядитись доброю енергією, і - вперед, штурмувати цей світ.

Українська Асоціація Меблярів і меблева галузь України (дякуємо за сприяння компанії «Ліга-нова»).