· ·

Статті

Кухня - сердце вашого дому— 01.04.2009

Кухня - сердце вашого дому Змінюються наші уявлення про кухонний простір і його використання. Одні ясно усвідомлюють, що розвиток кухонної інфраструктури направлено у бік багатофункціонального розуміння простору, інші ж бачать нову роль кухні не так виразно. Мені здається, що в майбутньому дизайн будинків буде пов'язаний з типом кухні, що сильно відрізняється від того, що ми знаємо сьогодні. Змінюються її розміри, функція в житті будинку, вона набуває іншого призначення, можливо, і іншої назви.

Важливо зрозуміти, що кухня для кожного з нас - це індивідуально організований простір. Її дизайн складається з численних чинників: від ергономіки до планування простору, від освітлення до задоволення користуватися тут кожним предметом. Якщо перебування на кухні не доставляє насолоди, ви не станете затримуватися там жодної зайвої хвилини.

Кухня - сердце вашого дому Саме по собі слово «кухня» звучить коротко. Але всі погодяться з тим, що кухня складає суть кожного будинку, його серце, життєвий центр. Кухня стала місцем активного спілкування і зустрічей. Коли Ви приймаєте працівника або друга, що приїхав здалеку, перший крок в спілкуванні - це чашка чаю або кави, заради якої Ви запрошуєте їх на кухню. Знаходячись удома, основну частину часу ви проводите на кухні, інші кімнати використовуються в два з гаком рази рідше. Саме навколо кухні організовується активне життя сім'ї, дозвілля її членів. Традиційно основним місцем для прийому гостей прийнято вважати загальні кімнати, наприклад їдальню, але в наші дні багато хто відступає від цього правила. Простір нових кухонь можна використовувати достатньо гнучко. Приміщення, яке раніше розглядалося виключно як місце для приготування їжі, сьогодні відкрито для будь-яких занять: тут розмовляють, грають, дивляться телевізор і т.п. Наприклад, для одного з моїх клієнтів, кухня стала кабінетом, там вона пише свої куховарські книги. Тут великий зручний стіл, багато місця для того, щоб розкласти папери, помістити техніку, за допомогою якої перевіряються кулінарні рецепти, затишний стілець, і, звичайно ж, під рукою продукти, посуд і інші предмети, необхідні в роботі.

Кухня - сердце вашого дому Дійство сімейного життя розігрується на кухні. Тут ми спілкуємося, розмовляємо по телефону з друзями, читаємо газету, виконуємо домашні завдання, сидимо, ліниво розвалившись на дивані, їмо і пригощаємо гостей, слухаємо музику, сперечаємося і наносимо макіяж - і все це в один і той же час. Деколи сім'я об'єднується за обіднім столом - не частіше одного разу в тиждень. Але сумісний прийом їжі - це не просто ритуал, а можливість спілкування, зміцнюючого сімейні узи. Просторий, відкритий простір багатофункціональної кухні дозволяє всім домашнім проводити більше часу разом, тісніше спілкуючись один з одним.

Після важкого дня ми потребуємо спілкування не менше чим в їжі. Аперитив, випитий в добрій компанії, не вимагає поживної закуски, до нього слід подати що-небудь легке, ароматне і таке, що вгамовує голод. Вишукане вино, розлите в тонкі келихи, робить декілька іншим настрій людей, захоплених цікавою, невимушеною бесідою. Саме це живе спілкування необхідно привнести в свій будинок, і перш за все, на кухню, відтепер організовану абсолютно по-новому. Кухні майбутнього покликані нести на собі відбиток нової розважальної культури.

Кухня - сердце вашого дому Техніка на кухні набула тепер значущість предмету культу, їй приділяють особливу увагу. Особливо популярні вироби фірм «Miele»,«Smeg», «Restart», «Gaggenau». Після Другої світової війни в рекламі кухонної мрії панував стиль, що пропагує величезні американські холодильники з безліччю відділень і ящиків. Сьогодні вирують інші пристрасті. В інтер'єр кухні вбудовується технічний блок, про якість якого свідчить висока ціна. Вважається, що таке устаткування підвищує статус кухні.

У всіх нас є мрії і фантазії з приводу ідеального житла, де б ми відчували повний комфорт. Я переконаний, що поняття «комфорт» включає не тільки елемент розкоші, але зв'язано з вимогою ергономіки, фізичної зручності. У комфорті важливі дві сторони: психологічна - з однією, і все, що забезпечує економію сил, оптимальні умови для комфорту і відпочинку - з іншою. Тому не можна правильно спланувати дизайн кухні без урахування завдань ергономіки.

Мене завжди дивувало, як багато яскравих, оригінальних ідей не утілилося в життя лише тому, що не була визначена кінцева чітка мета. Ви завжди повинні дотримуватися наміченого плану, пам'ятати про це, стикаючись з труднощами на своєму шляху. Отриманий результат вартий того.

Стаття надана студією дизайну меблів www.prostovdom.com